De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen! Onze tijd in India zit er (helaas!) al weer bijna op. Hoe gaan wij onze reis hierna vervolgen…

De globale planning op dit moment is:
3 weken: India
7 weken: Thailand (eventueel uitstapjes naar Laos/Cambodja/Vietnam)
3 weken: Maleisië/Singapore/Brunei
5 weken: Indonesië
2 weken: Japan
1,5 week: Hong Kong
3 weken: China
1 week: Dubai

wereldkaart (first stop India)

India
We zijn begonnen met het heftigste land. Mijn man wilde India vooraf liever overslaan. Zeker na de beelden op TV over de viezigheid, slechte hygiëne, stank, chaos en vrouwonvriendelijkheid daar. Van alle kanten hoorden wij dat iedereen die daar geweest is, sowieso ziek wordt. Gegarandeerd. Alleen de ene erger dan de ander. Wij hoorden zelfs dat regelmatig mensen hun reis moeten afbreken in India in verband met ziekte. Dat is vooraf geen leuk vooruitzicht, maar ondanks de negatieve verhalen, keek ik zelf heel erg uit naar India. Juist naar de drukte, de kleuren, de mensen, de chaos en de tradities. Ik wilde graag alles met mijn eigen ogen (en neus haha) meemaken. Nu de drie weken in India bijna voorbij zijn, kan ik je vertellen: we hebben geen seconde spijt gehad dat we gestart zijn met India! Ik hoop binnenkort een paar blogs (inclusief foto’s en video’s) over de afgelopen weken in India te kunnen plaatsen. In de tussentijd kun je meegenieten op Facebook waar we dagelijks een “Picture of the day” plaatsen.

Na 3 weken India vliegen we naar Thailand
Op 18 november 2015 (over 2 daagjes al?) vertrekt onze vlucht van 3,5 uur richting Bangkok. We hebben daar nog niets vastgelegd. Mijn man is nu druk bezig met het zoeken van een hotel of hostel voor onze aankomst daar zodat wij in ieder geval de eerste 2 nachten een slaapplaats hebben. Vanaf daar zien we weer verder. Misschien (hopelijk!) gaan we nog wat uitstapjes maken naar de buurlanden Laos/Vietnam/Cambodja. Het idee is om van Noord-Thailand naar Zuid-Thailand te reizen en vooral te genieten van het leventje waarin we niets moeten! We willen het dus wat rustiger aan te doen (ik ben benieuwd of mij dat gaat lukken haha).

Maleisië, Singapore, Brunei en Indonesië 
Begin januari reizen we richting Maleisië. We hopen dat het qua weer een goede periode is en dat het ons bevalt. We kijken heel erg uit naar deze landen juist omdat die wat ingetogener zijn dan het commerciële Thailand. We hopen contact te kunnen maken met de lokale bevolking, te ervaren hoe men daar leeft en te genieten van de natuur.

Japan
In maart start de Japanse bloesemperiode. Laten we daar nou net rond die tijd naar toe willen gaan. Waarschijnlijk erg prijzig en overal online lees ik dat we niet moeten vergeten om op tijd te boeken. Anders kan je gemakkelijk zonder slaapplek komen te zitten… Het is sowieso niet echt een backpack-land en lastiger om low-budget te reizen (heb ik van horen zeggen, we moeten het nog meemaken) dus we zijn heel benieuwd.. Misschien dat we er 1 week van maken in plaats van 2, maar ik zou het echt zonde vinden om het land van de technische snufjes, het land van de ‘echte’ sushi en het land met als hoofdstad Tokyo over te slaan. Hoe vaak roepen we wel niet ‘van hier tot Tokyo!’ ?

Hong Kong
We wilden Hong Kong eerst skippen in verband met de kosten, maar doordat we daar een Chinees visum moeten aanvragen, hebben we het toch in de planning verwerkt. Ik moet eerlijk zeggen: Hong Kong lijkt me super gaaf dus de keuze was snel gemaakt. Stel dat we daar geen visum krijgen voor China of de regels ineens veranderd zijn dan gooien we de planning om en kijken we wel weer wat het wordt. Misschien Zuid-Amerika of New York of Marokko? Maar voor nu gaan we nog gewoon uit van China 😀

China
China staat best hoog op mijn bucketlist omdat ik daar, net zoals bij India, graag met eigen ogen wil zien hoe het er aan toe gaat. Hoe de mensen leven, hoe ze praten en gewoon in het land zijn waar al onze “made in China” producten vandaan komen ?

Dubai
Hier hebben we ongeveer een weekje voor ingepland. We konden, of eigenlijk wilden, Dubai niet skippen. Een stad die binnen no time de grond uit is gestampt, een stad van luxe en halal eten. Klinkt goed toch? Daar kunnen we mooi bijkomen na drie weekjes China.

Hollanda!
Op 3 mei 2016 vliegen we weer richting Nederland (als alles verloopt volgens plan) zodat we op tijd zijn voor de bruiloft van mijn nichtje Laila❤️

Wat hebben wij vooraf geboekt?
Vooraf hebben wij een aantal onderdelen van de reist vastgelegd via DimSum (het kader van onze reis en de lastigste landen India & China):

  • -vliegtickets van Nederland (Schiphol) naar India (New Delhi)
  • -individuele rondreis door India (waarbij DimSum samenwerkt met Hi! Tours in India) inclusief overnachtingen en vervoer
  • -vliegtickets van India (Chennai) naar Thailand (Bangkok)
  • -individuele rondreis door China
  • -vliegtickets van China (Beijing) naar Dubai
  • -vliegtickets van Dubai naar Nederland

Alles wat qua planning tussen India en China ligt, is dus nog helemaal om te gooien de komende maanden!

We kunnen plannen wat we willen, maar we hebben natuurlijk niets volledig in de hand
Dit is de planning ‘op dit moment’. Geen idee of er nog iets gewijzigd wordt. Het is afhankelijk van zoveel factoren. Wie weet vinden we het helemaal niks of valt het weer tegen en besluiten we een nieuwe planning te maken. Misschien bevalt een plek ons juist heel goed waardoor we wat landen ‘opofferen’. Of ons geld is bijna op waardoor we langer op een plek blijven hangen (dat laatste hopelijk ik natuurlijk niet!).

We willen vooral graag de vrijheid van het reizen proeven! Als er iets wijzigt in de planning dan hoop ik dat het onze eigen keus is en niet door iets vervelends, maar je weet maar nooit. Het is denk ik niet realistisch om te verwachten dat 6,5 maand geen enkele dag tegenvalt, maar we blijven positief! Al wil ik toch nog even zeggen dat ALS er wat gebeurt, het onze keuze was en dat het el mekteb (het lot) is! 😀 maar laten we daar niet vanuit gaan en verder niet sementieel gaan doen enzo hahha nu willen we vooral van elk moment genieten!

Als jullie tips hebben betreft must see & do’s in de landen op ons lijstje.. dan lezen we die natuurlijk graag! 😀

 

Dream it! Do it! Enjoy!❤️