Als afsluiting van alle drukte rondom de verhuizing van mijn ouders hebben we gebarbecued! Niet ‘gewoon’ gebarbecued, maar gebarbecued op een hele andere manier dan wij gewend zijn! 

Normaal is het veel voorbereiden: vlees inslaan, het aan de satéprikker rijgen, alles marineren en achteraf veel afwas (heel veel afwas!!) En niemand die de barbecue (oftewel BBQ) wil schoonmaken omdat dat zo een rot klus is.

Tijdens deze BBQ hadden we daar allemaal geen last van!

Het concept is heel simpel en praktisch
Je bestelt online een BBQ pakket en ontvangt alles wat er bij hoort: van vlees tot aan salades en van brood tot aan sauzen, maar ook borden, bestek en servetten! En zelfs de gasbarbecue! Hetgeen dat gekoeld moet blijven, ontvang je in grote koelboxen. ’s avonds kan je dan gezellig BBQen met alle gasten en daarna leg je alle vieze (yep, vieze!?) bestek en borden weer in de kratten en de volgende ochtend wordt alles weer gratis opgehaald. Wij hadden de eer om dit concept uit te proberen!

Halal BBQ set

Onze keuze
Bij een Nederlands barbecuebedrijf denken we altijd aan niet-halal eten. Ik was dus verrast toen ik zag dat ze ook een speciaal Halal pakket hadden. Wij hebben gekozen voor een mix van 2 pakketten: de Halal BQQ en de vis BBQ.

Hoe zet je als leek een gasbarbecue aan?
Bij ons BBQen de vaders altijd dus we hadden geen idee hoe de gasbarbecue werkten en we waren ontzettend bang iets fout te doen. Bang dat die gastank zou ontploffen. Echte angsthazen, ja!? Gelukkig ontvingen wij met het pakket een goede en simpele uitleg met duidelijke afbeeldingen waardoor het achteraf zo simpel was dat we onszelf gewoon schaamden.?

We ontvingen 3 grote dozen die minimaal 12 uur lang gekoeld bleven. Die dozen konden we bewaren in de kelder. Ideaal! Geen volle koelkast en alle spullen bij elkaar.

Echt servies in plaats van plastic
Ik had over een aantal dingen heen gelezen dus ik had zelf plastic bordjes, plastic bestek en servetten meegenomen. Uiteindelijk bleken die niet nodig te zijn! Naast dat we in twee kratten messen, vorken en opscheplepels kregen, werden we ook verrast met echte borden. Meer dan genoeg. We waren met 12 personen, maar het aantal borden, messen en vorken was zeker het dubbelen.

BBQ set

Waar moesten we zelf voor zorgen?
– Een oven om het brood op te warmen
– Magnetron/pannetje voor de satésaus
– Frisdrank
– Plastic bekers
– Toetjes
– Hamburgerbroodjes
– Zakje ijsbergsla
– Mayonaise en ketchup

Halal?
De gasten waren eerst een beetje sceptisch (ik stiekem ook). Is het wel echt halal? Tof van De Barbecue Boer is dat zij een kopie hadden meegestuurd met hun Halal-certificaten! ? Wij waren toen in ieder geval gerustgesteld.

BBQ inhoud

Hoe werd het geleverd?
We ontvingen de boodschappen rond 10 uur `s ochtends en begonnen om 20.00 uur ’s avonds met de BBQ. De zwarte dozen à la koelboxen waren niet zwaar en ik was benieuwd of het allemaal niet warm zou worden na zo veel uur, maar in de avond was alles gelukkig nog steeds koel en vers!

Maar goed ook want, in verband de verhuizing, was het huis leeg. De inhoud van de keuken was al verhuisd en de koelkast was al uitgezet!  Deze kant en klare BBQ kwam dus extra goed uit.?

Stokbrood

Stokbrood en kruidenboter
Het stokbrood proeft niet dagvers, maar in het boekje dat we ontvingen stond vermeld dat het vooraf een paar minuten in de oven moet worden opgewarmd en dat maakt dat het lekker krokant proeft. Je moet dan wel een oven tot je beschikking hebben. Voor 12 personen hadden we 6 stokbroden. Meer dan genoeg. Heerlijk als voorafje: warme stokbrood met kruidenboter.

Zelf hadden we nog hamburgerbroodjes gekocht waar we de hamburgers en kipstukjes in deden met sla en saus. Een opmerking betreft één van de sauzen is dat een gast me er op wees dat die saus een paar dagen over datum was. De saus was nog prima en het was mij niet eens opgevallen dus ik reken hen er niet op af. Kan gebeuren, maar het is dus altijd goed toch extra te letten op de houdbaarheidsdatum.

Salades

Verschillende soorten salades
Het is niet alleen het BBQ vlees/vis, het stokbrood, de kruidenboter, maar ook de heerlijke salades die deze BBQ compleet maakten. De salades zijn heel goed in de smaakgevallen. Lekker fris en veel verschillende smaken! Terwijl ik van de salades (gek genoeg) juist het minst had verwacht… We hadden nog een beetje salade over dus de volgende dag hebben we daar nog een keer van kunnen genieten.

BBQen

Ik wilde de BBQ eerst bij mij thuis organiseren, maar omdat wij alleen een balkon hebben, durfde ik het niet aan. Achteraf had dit prima gekund. Er kwam geen rook van de BBQ af zoals we normaal gewend zijn dus er was geen overlast voor de buren en we hadden geen last van vieze lucht die in je kleding blijft hangen.

BBQ tips!
Op hun website hebben ze BBQ tips. Simpele tips zoals “vlees/vis niet te snel” omkeren. Ik, als BBQ-leek?, draai normaal om de 30 seconde zo een satéstokje om haha dus sowieso handig om die tips te lezen. Ook als je niet via hen bestelt en zelf zorgt voor de BBQ.

Aanvalluhhh

Aanvallùùùùùh!!
Als afwisseling hadden we zowel halal vlees als vis. De kipsaté en burgers vielen goed in de smaak! Een volgende keer zou ik vragen of ze daar extra van kunnen leveren. Vooral van de kipsaté. Ik zou misschien zelf nog wat extra Midden-Oosterse kruiden op het vlees gooien om er meer smaak aan te geven. Gewoon omdat wij persoonlijk houden van goed gekruid en pittig eten.

De vis was ook erg lekker. Vooral de vispakketjes met groenten erbij, maar ook de gamba’s op een stokje! Er bleef niet veel over, maar wat overbleef, hebben we bewaard en, samen met de overgebleven salade, de volgende dag opgegeten!

Vooraf wilde ik alles netjes neerleggen en had ik van alles in gedachten, maar uiteindelijk loopt het zoals het loopt en is het vooral de sfeer (en het eten natuurlijk) dat telt! Ik probeer die chaos op de foto hieronder een beetje goed te praten. 

BBQen

Het voelde gek om de ‘vieze’ afwas weer terug te leggen in de kratten, maar je hebt daardoor zo veel meer tijd over.  Op die manier konden we snel alles wegzetten en daarna gezellig starten met de toetjes.

Toetjes

Toetjes en Taart via Nadia Salah
Om te voorkomen dat we zelf toetjes moesten maken, heb ik die besteld bij Nadia Salah. Scheelt tijd en afwas! Samen met de taart ‘als afscheid van het huis’ was onze BBQ compleet!

En toen alle gasten weg waren, hoefden we alleen nog even te vegen en de vuilniszakken buiten te zetten en konden we afscheid nemen van mijn ouderlijk huis. Dit was de aller laatste keer dat ik een stap in het huis zou zetten waar ik mijn puberjaren heb doorgebracht!

Taart

Eindoordeel: raad ik deze BBQ wel of niet aan?
Ik zou zo een BBQ catering zeker aanraden!

Leuk om met een groep meiden te doen waarbij bijvoorbeeld iedereen een geldbedragje inlegt. Het zorgt er voor dat je meer tijd hebt met je gasten in plaats van dat je de hele avond in de keuken staat! Als je per persoon rekent, kan het wat duur lijken, maar als je het vergelijkt met een etentje in een restaurant kom je een stuk voordeliger uit!

Ook ideaal om gezellig met een groep collega’s te doen. Door al die verschillende pakketten kun je gemakkelijk met iedereen rekening houden.

BBQ reislenne

De verschillende pakketten van De Barbecue Boer
Dit zijn de barbecue pakketten die zij leveren: vis, halal, basis, luxe, vlees, kinder, vegetarisch en glutenvrij.

Het fijne is dus dat ze alles leveren met stokbrood, kruidenboter, salades en toebehoren en als je specifieke wensen hebt, kan je die altijd met hen bespreken. Ik las achteraf dat ze voor grote groepen ook drinken en toetjes kunnen voorzorgen en zelf partytenten.

Meer informatie over de BBQ catering van De Barbecue Boer vind je op hun website: https://www.debarbecueboer.nl.

Was jij er van op de hoogte dat deze BBQ mogelijkheid bestaat? Wat vind je er van? Laat het weten in een reactie!