Mijn naam is Ghizlane, ik ben 29 jaartjes oud en 5 jaar getrouwd met een super lieve en leuke man (geen kids). We reizen graag samen de wereld over. Respect voor anderen, voor elkaar en voor ons zelf loopt als een rode draad door ons leven.

Wat doe ik in het dagelijks leven?
In het kort: altijd lekker druk bezig zijn! Ik heb mijn diploma Rechtsgeleerdheid op zak.  Naast het studeren werk ik ruim 8 jaar bij een psychologisch adviesbureau. Daar houd ik mij voornamelijk bezig met privacy, kwaliteit- en projectmanagement.

Waarom een blog?
Vanwege de drukke periodes de afgelopen jaren zijn we samen alleen nog het land uit geweest tijdens onze huwelijksreis naar de Dominicaanse Republiek. Daar hebben wij mooi (3 jaartje) op kunnen teren! Nu staat er een lange reis van ongeveer 6 à 7 maanden op de planning.

De eerste familieleden, vrienden, kennissen en collega’s die ik informeerde over onze reis, vroegen meteen of ik hen online zou updaten. Zo is het idee van Reislenne.nl geboren! Stiekem heb ik zoiets altijd al gewild, maar ik kwam niet eens toe aan het reizen, laat staan om er over te bloggen :p

Ik wil graag bloggen over de reis, de voorbereidingen, de planning en de mooie (en misschien ook mindere mooie) momenten. Ik hoop mijn naasten te kunnen updaten, maar zeker ook onbekenden te helpen bij het plannen van hun reis of hen misschien net dat extra zetje geven en te motiveren om zelf de koffers/backpack te pakken en de wereld te ontdekken.

Mijn motto: Dream it! Do it!

Nou dat was wat basisinformatie. Het is veel leuker om te vertellen wie ik ben aan de hand van een aantal wereldberoemde quotes:

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list”
Wanneer ik op het internet aan het surfen ben, kan ik uren lang wegdromen bij het lezen van alle reisverhalen en prachtige foto’s van anderen. Mijn lijst van plaatsen die ik wil bezoeken, wordt met de dag langer en langer. Hopelijk ga ik nog vele reizen maken in mijn leven.

“Life begins at the end of your comfort zone.”
Grenzen verleggen.. daar houd ik van! Die heerlijke adrenalinekick die je krijgt als je iets onbekends en geks gaat doen. Ik heb dan ook een hele lange bucketlist waar ik binnenkort nog een blog over ga schrijven. Ik kan vast verklappen dat ik skydiven, bungee jumpen, parasailen en een vogelspin vasthouden van mijn lijst heb afgestreept.

Backpacken heb ik nog nooit gedaan (dat ligt ver buiten mijn comfortzone), maar daar komt heel binnenkort verandering in! Ik kan niet wachten om eindelijk alles los te laten en de wijde wereld in te trekken om mijn dromen na te jagen!

“Don’t tell me how educated you are, tell me how much you have travelled.”
Reizen in deze quote betekent, in mijn ogen, dat je niet per se de grens over hoeft. Het reizen start vanaf het moment dat je buiten staat dus het maakt daarbij niet uit of dit in je eigen woonplaats, land of juist ergens heel ver weg is.

Je krijgt denk ik veel meer waardering voor anderen door te reizen, maar vooral ook waardering voor jezelf. Je beseft je hoe goed je het eigenlijk hebt en je gaat het leven door een andere bril bekijken. Wat zou het mooi zijn als iedereen elkaar met liefde en respect behandelt. Een wereld zonder vooroordelen.

Ik geniet er van om mijn telefoon (laptop/tablet/etc.) weg te stoppen in me tas en om me heen te kijken, met andere mensen te praten en oprecht geïnteresseerd te zijn in de ander. Er is zo veel meer in het leven dan een beeldscherm. Je kan veel van elkaar leren door niet bevooroordeeld te zijn.

“Hating people because of their color is wrong. And it doesn’t matter which color does the hating. It’s just plain wrong.” 
Inmiddels heb je waarschijnlijk al begrepen/gelezen dat ik het erg belangrijk vind om “respect” te hebben voor alle soorten mensen en geen onderscheid te maken in kleur, religie, cultuur, tradities en levensstijl. Mensen ontmoeten met een open-mind is in mijn ogen een must!

De landen die ik kan afvinken op mijn lijstje:
België
Brunei
China
Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)
Duitsland
Denemarken
Dominicaanse Republiek
Verenigd Koninkrijk (Engeland)
Florida (Verenigde Staten)
Frankrijk
Hong Kong
India
Indonesië
Italië
Japan
Laos
Luxemburg
Macau
Maleisië
Marokko
Monaco
Nederland
Spanje
Thailand
Turkije

Dat is nog maar 11,57 % van de wereld! Gelukkig komt daar spoedig verandering in 😀

Als er vragen zijn, zal ik die met plezier beantwoorden dus laat vooral een berichtje achter onder één van mijn blogs.

Enjoy!