Kersenbloesem in Tokio, Japan!
Terwijl we in Tokio vooral het gehaaste leventje zien dat mensen leiden, waardoor het voelt alsof iedereen langs elkaar heen leeft (alleen al te zien aan de volle metro’s waar iedereen verdiept is in zijn telefoon..), zijn de parken gevuld met mensen van jong tot oud die gezellig aan het picknicken zijn! De eerste kersenbloesemperiode is gestart en iedereen wil daar wat van mee pikken.

picknick Japan tijdens Kersenbloesem
Een fijne sfeer hangt er. Ik zag alleen maar vrolijke en lachende gezichten. Ik heb meer genoten van de gezelligheid en het familiegevoel wat ik om me heen zag dan de kersenbloesem zelf. Vooral omdat we daarvoor om ons heen zagen hoe gedisciplineerd, gestructureerd en gehaast de meeste inwoners rondlopen in Tokio. Het was mooi om ook deze kant te zien en ervaren.

traditioneel gekleede dames Japan tijdens Kersenbloesem
In Tokio lopen niet veel mensen in traditionele Japanse kleding rond, maar ze zijn er wel. En door die vrolijk gekleurde kimono’s die ze dragen, trekken ze altijd veel aandacht van de toeristen (zoals wij).

fotoshoot boom Japan tijdens Kersenbloesem
Helaas zijn wij nog te vroeg en staan er nu nog maar enkele bomen in bloei (vandaar die mobieltjes-fotoshoot-aanval op bovenstaande foto), maar ik kan me wel voorstellen hoe sprookjesachtig de parken en straten ogen als alle bomen er zo mooi roze uitzien.

drukte Ueono park Japan tijdens Kersenbloesem

Op veel bucketlists heb ik zien staan: ‘Japan bezoeken tijdens de kersenbloesem’. Zeker aan te raden! Behalve als je extreem hoge prijzen en extreme drukte (nog drukker dan normaal) wilt voorkomen dan kun je beter buiten dit seizoen boeken of gewoon op tijd boeken voor een mooie prijs (en niet 1 dag van te voren zoals wij)!

image