Het was me het dagje wel vandaag! Ons ritje van Kuala Lumpur naar het eiland Penang verliep niet helemaal zoals we hadden verwacht, maar dat hoort natuurlijk bij het reizen! Hierbij een dagje uit ons reisleventje 😀

Vandaag hebben wij afscheid genomen van ons gezellige verblijf in Kuala Lumpur (in de volksmond KL genoemd) en zijn we met de trein naar het busstation gereden om een ticket te kopen richting George Town, Penang.

img_3090.jpeg

Het busstation leek meer op een vliegveld met maar liefst 16 Gates (yep, ze noemen het ook echt Gates) en het heeft ook de look & feel van een vliegveld…

De naam die werd genoteerd op mijn ticket is Islana. Grappig genoeg ben ik hier al vaker zo genoemd (best een leuke naam toch?!). Ghizlane is blijkbaar net te lastig voor hen om uit te spreken. ?

img_3082.jpeg

Helaas troffen we een paar onvriendelijke baliemedewerkers bij de Gate die echt het bloed bij Younes onder de nagels vandaan hadden gehaald door te doen alsof we dom waren en niet konden lezen. En geloof me, Younes krijg je niet snel boos. ?

Gezellige buschauffeur (NOT!!)
Na de onaardige baliemedewerkers zijn we beland bij een Chinees Maleisische buschauffeur die ons negeerde terwijl hij zijn bus gebruikte als racewagen en we hem iedere keer hoorde rochelen en tuffen. Leuk begin van de rit. ?

Wat het helemaal compleet maakte, was dat de chauffeur een kettingroker bleek te zijn en we de hele weg vergezeld werden door een vieze sigarettenlucht.

Gelukkig maakte het mooie uitzicht vanuit het raam heel veel goed. Eerst de mooie skyline waarbij de Twin Towers door heel Kuala Lumpur te zien waren, de mooie gebouwen en moskeeën en daarna het uitzicht op de mooie natuur. Ik heb daardoor echt genoten van de rit. ? Dromerig heb ik uren uit het raam gestaard terwijl ik me weer zo intens gelukkig en gezegend voelde en er bij stilstond dat het bijzonder is dat we dit mogen meemaken.

   

Bestemming bereikt? Of toch niet?
Toen we na 6 uur in Penang aankwamen, werden we niet in George Town gedropt, maar op een half uur afstand daar vandaan. Eigenlijk is gedropt niet het juiste woord, we werden namelijk binnen no time de bus uitgegooid! Toen we zeiden dat we hadden betaald voor een ticket naar George Town bleef onze onaardige buschauffeur de hele tijd roepen ‘last stop, last stop’ en na nog wat geklaag van onze zijde, zei hij ‘take a taxi, take a taxi, take a taxi’.? Er waren maar 4 toeristen die die kant op moesten (wij en twee anderen) dus hij dacht vast ‘ze zoeken het maar uit, ik ga naar huis’ ? en weg was hij! hahah ik kan er nu wel om lachen, maar toen niet echt.

Wat nu?
Als we met een lokale bus zouden reizen, kostte het ons 0,50 eurocent, maar dat zou betekenen: lang wachten, een rit die meer dan een uur zou duren en dan nog een stuk lopen en zoeken naar het hotel terwijl onze mobieltjes leeg waren dus wij zijn toch maar ‘licht geïrriteerd’ een taxi ingestapt. Het taxiritje kostte uiteindelijk 8 euro (net zo duur als een enkeltje van Kuala Lumpur naar Penang, we voelden ons dus zwaar opgelicht ?).

Dan maar met de taxi!
Gelukkig hadden we een super vriendelijke taxichauffeur waardoor de irritatie van daarvoor gelijk verdwenen was. De chauffeur vertelde ons wat over de geschiedenis van Penang. Hij is zelf geboren in Penang, maar zijn vader is vanuit India als gastarbeider naar Penang gekomen. Hij vertelde dat rond de jaren 30-40 veel gastarbeiders uit China en India naar Penang werden gehaald om onder andere te werken aan snelwegen (Indiërs) en in mijnen (Chinezen).

De grootste bevolkingsgroepen in George Town zijn op dit moment dan ook:
1. de Chinezen daarna;
2. de ‘echte’ Maleisiërs en;
3. als derde groep de Indiërs.

Interessant, want dat had ik totaal niet verwacht! Ik had dit eiland meer Islamitisch verwacht. Eigenlijk had ik dat bij heel Maleisië, maar de plekken die we tot nu toe gezien hebben, zijn veel Westerser dan ik me vooraf had ingebeeld. Zo zie je maar weer wat voor beeld je in je hoofd creëert (zonder het zelf gezien te hebben) en dat beeld vervolgens totaal niet op de werkelijkheid lijkt. ?

Onze eerste indruk van George Town

1. OMG super veel Chinezen hier? overal Chinese leestekens en Chinese restaurants (daarbij is het ook nog eens over een week Chinees nieuwjaar waardoor er veel Chinese versiering is opgehangen door de hele stad).


img_3097.jpeg

img_3076.jpeg

2. Wat, zijn we op een eiland? Alleen maar hoge gebouwen! (we hebben nog geen strand gezien, maar die is er wel dus hopelijk volgt het ‘eiland gevoel’ morgen).

3. Zijn we echt in Maleisië? Of toch in China? Of India??

img_3104.jpeg

img_9145.jpeg

img_3106.jpeg

Het hoogtepunt van de dag
…ons hotel. Dit keer geen hostel, maar een hotel voor 45 euro per nacht. Lekker luxe voor ons!

img_3086-1.jpeg

Super goede service: gratis 2kg laundry-service per overnachting, een cinema op de bovenste verdieping waar elke avond een andere film draait die je gratis kan bekijken met gratis popcorn, een 24h sportschooltje, een jacuzzi (helaas niet op de kamer dus die sla ik over?).

img_3093.jpeg

En verder uitgebreid ontbijt, een rooftop met gratis koffie, thee, koekjes en ijs, overdag een gratis chauffeur tot 3 km rondom het hotel. Verzorgingsspulletjes in de douche waaronder twee tandenborstels, tandpasta, wattenstaafjes, een scheermes, scheergel en meer. Yep, allemaal gratis! Dat klinkt een backpacker (of ben ik nu een flashpacker? haha) goed in de oren!?

Als afsluiting van de dag hebben we heerlijk gegeten in ‘little India’ en heeft Younes live een wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub Barcelona gekeken (hij zat echt als een blije gup voor de tv).

Overdrijven we niet een beetje?
Voor een ander is dit misschien niet echt luxe, en we zijn sowieso wat over-enthousiast, maar niet gek toch als je weken low-budget gereisd hebt? Dan is dit echt alsof je in een 6-sterren hotel zit. ? We waren hier duidelijk aan toe en hebben daarom ons verblijf gelijk met twee nachten verlengd!

Oeps…
Dit is een veel te lange post geworden, maar zo hebben jullie hopelijk wel een idee van een dagje uit ons reisleventje. ?

Hadden jullie dit verwacht van een eiland in Maleisië?
Ik niet, maar we hebben nog maar weinig gezien (en het bevalt ons goed tot nu toe!) dus ik ben benieuwd naar de rest van dit eiland!

 

Dream it! Do it!